FORGOT YOUR DETAILS?

MENTORI

Suntem aici pentru tine

Ionuț Biță

Profesor de franceza

Precum mentorul sau din liceu, Jeannot si-a asumat misiunea de a transmite tinerilor pasiunea pentru subtilitatile limbii franceze, formand, de aproape treizeci de ani, oameni de elita. Absolvent al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj si pasionat de teatru, a jucat in anii studentiei alaturi de Ioan Gyuri Pascu. Devenind, ulterior, profesor la Colegiul National „Mihai Eminescu” din Iasi, Jeannot este, in fond, „un vrai personnage”– a ales sa predea franceza la marea arta, iar orele lui sunt o permanenta descoperire de sine si de noi orizonturi. Este devotat performerilor pe care ii pregateste, transmitandu-le atat cunostinte de limba si cultura, cat si un indispensabil „savoir-être”.

Dr. Richard Constantinescu

Medic, autor, iatroistoriograf, profesor, doctor in medicina

Este fericit cu CE face. Implinirea sa provine din DE CE face ceea ce face. Vorbeste si scrie despre oamenii relevanti din istoria stiintei si, in special, a medicinei romanesti. Sustine seminarii si cursuri de istoria medicinei, branding personal si discurs public, comunicare cu presa in sectorul medical, design în sanatate, creativitate si social media in medicina. A initiat si coordoneaza „Fototeca medicinei romanesti”. Este custode al Muzeului UMF Iasi. A publicat carti de istorie literara, istoria medicinei, spiritualitate. Coordoneaza un proiect ce vizeaza contributia medicinei iesene la Primul Razboi Mondial si la Marea Unire. Este cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi.

„Sustin ca se pot face multe. Si nu doar bine, ci excelent. Dar nu oricum. Si nu cu oricine. Insa... oricand. Ma straduiesc sa invat si sa fac ceva nou in fiecare zi. Lucruri care sa conteze in mod pozitiv. Imi place sa ma implic in ceea ce simt ca rezoneaza cu mine. Ceea ce simt este mai important decat ceea ce cred. Incerc sa-mi mentin simtul curiozitatii mereu proaspat si imi cultiv flexibilitatea. Cred ca, la final, valoreaza mai mult contributia pe care ai adus-o in aceasta lume decat aglomerarea de cuvinte din curriculum vitae.” Richard 

 

 

Dana Bădulescu

Doctor in filologie, Conferentiar universitar

Preda cu pasiune literatura engleza, traduceri literare, gandire critica si gandire literara la Facultatea de Litere a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

O inspira literatura si artele, crede in educatia valorilor si in valorile educatiei, in forta inegalabila a cuvantului si a imaginatiei 

Am avut doua modele formatoare pe care le-am cunoscut doar din cartile pe care le-au scris: Constantin Noica si Mircea Eliade. Pe langa ele, m-au format multi dintre profesorii mei. Modelul intelectual cel mai apropiat a fost tata, de la care am invatat ca nu conteaza doar mintea, ci si integritatea. Din copilarie si pâna acum am lasat cartile sa ma transporte in alte lumi. 

Fiecare carte pe care am citit-o m-a transformat. Ma preocupa din ce in ce mai mult ideea formarii si transformarii noastre prin cultura cartilor. La fel de mult ma preocupa artele si relatia lor cu beletristica.

Cred in puterea inegalabila a mintii si in forta imaginatiei, care proiecteaza lumi si antreneaza energii creative. Cred in educatia valorilor si in valorile educatiei, sintagma pe care o preiau cu recunostinta din titlul unui simpozion care a capatat traditie la Facultatea de Litere.

 

Adelina Bocancea

Consultant intergenerational

Adelina a descoperit franceza prin oameni si s-a descoperit pe sine prin franceza. A trait legatura cu mentorii ca pe o regasire permanenta a ceea ce este autentic, profund si esential în fiecare. Academia Elitelor este, de fapt, continuarea fireasca a intalnirii cu mentorul sau, Jeannot, care ״a scos elita din ea" si de la care a preluat mesajul „Pay it forward.”

 

Elena Ambruș

Profesor de limba si literatura romana

Considera ca Didactica Magna si Manualul lui Epictet sunt carti sine qua non in educatia oricarui tanar. Este profesor de limba si literatura romana si realizeaza intalniri lunare cu elevii în cadrul cercului literar Evadari narative. Mizand pe ideea ca ceea ce nu poate sa spuna logosul, ne-o confeseaza imaginea, Elena este pasionata de arta filmului. Este moderator la emisiunea saptamanala Clubul Cinefililor din cadrul postului de televiziune regional Apollonia Tv si vorbeste publicului larg despre creatiile cinematografice ale regizorilor mondiali. A scris recenzii de film pentru peliculelele regizorului rus Andrei Arsenevici Tarkovski si astazi preda un curs de Jurnalism elevilor. 

A absolvit Facultatea de Litere, Masterul in Literatura Universala si a obtinut o bursa de studiu la Universitatea Aristotel din Thessalonik. Timp de trei ani, la Bacau, in cadrul Asociatiei Un Zambet, a organizat excursii si tabere pentru copii, precum si programe de dezvoltarea interpersonala prin metoda jocul ca mimesis. Din dragostea si devotamentul pentru copii, în anul 2016, alaturi de sora sa, a infiintat o Organizatie Non-Guvernamentala People United, asociatie ce are drept scop spijinirea copiilor si bătrânilor in activitatile social-cultural-educative. 

"Nu jumatati de masura, ci totul. Actiunile mele vobesc despre mine. Imi place saa stau in mijlocul elevilor si sa vaad ochi care zambesc. Sa le miros curiozitatea. „Reteta” de a ajunge aici? Incredere, consecventa, curaj, marinime. Sunt suma mentorilor cu care am interactionat, umbra care m-a incurajat sa ajung profesorul de azi. Fiind un instrument in timp si spatiu, e o bucurie sa fiu printre elevi, sa pot oferi din ce am, dar sa si primesc din ce nu am. Caci scoala ideala - dupa cum o reamintea Constantin Noica - aceasta este: o scoala in care nu se stie cine da si cine primeste." - Elena

Alina Hurubean

Leadership & Career Coach
„Mama Castigatorilor”

Alina vine dintr-o zona foarte draga sufletului ei, zona invatarii continue, a cercetarii si creativitatii in sfera filosofiei, stiintelor sociale si politice, domeniu in care a activat 20 de ani ca profesor si cercetator. A lucrat in sistemul educatiei universitare si preuniversitare, publice si private, unde a explorat teme si demersuri cu deschidere interdisciplinara, precum modernitatea politica romaneasca, feminism si studii de gen (gender studies), povestirea vietii si cercetarea calitativa. Proiectul editorial - „Feminin-Masculin. Povestiri de cariera-viata” - aparut in 2016, este reprezentativ pentru studierea dinamicii biografiilor intelectuale in spatiu-timp, marcand un „turning point” in propriul ei traseu profesional.

Pe acest parcurs de cariera-viata, Alina a intalnit coachingul ca una dintre cele mai puternice experiente de invatare, constientizare si transformare umana. A ales, astfel, sa fie coach profesionist (ACC-ICF) pentru a contribui la schimbarea perspectivei asupra educatiei si a invatarii, acompaniind oamenii, de diferite varste si profesii, sa-si descopere potentialul, sa-si depaseasca hartile mentale (auto)limitative, sa iasa din zona de confort si sa actioneze pentru a-si implini visurile si a atinge un nivel mai profund de constientizare si leadership.

 

Decebal Ioan Antohi

UI/UX Designer & Developer

Decebal da valorilor noastre o sansa reala de a deveni povesti vizuale. Acestea pot parea cuvinte uriase, dar prin pasiunea si tineretea lui pune in lumina potrivita fiecare provocare. A urmat studiile Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi in Matematica si Informatica, iar acum promoveaza si dezvolta ideile noastre si ale multor altor business-uri la una dintre cele mai mari companii din domeniu, unde este mentor pentru colegii sai.

TOP