FORGOT YOUR DETAILS?

CLUBUL ELITELOR

Coaching si mentoring (individual, grup, echipa)

Profesorul nu este cel care le stie pe toate, ci este cel care invata tot timpul. Cei mai buni profesori sunt mai mult decat simpli instructori. Ei sunt mentori si ghizi pentru elevii lor pe care ii ajuta sa-si gaseasca drumul propriu, sadind in ei forta de a crede in ei insisi. 

Cum isi pastreaza un profesor entuziasmul si disponibilitatea de a lucra cu tineri din generatii diferite, cu interese si nevoi de cunoastere foarte diferite? Cum pot profesorii sa-i ajute pe elevi sa invete mai usor, sa fie creativi si increzatori in fortele proprii? Cum reusesc profesorii sa comunice cu parintii? Cum coopereaza intre ei? Ce fel de pregatire este necesara pentru a fi un profesor cu adevarat exceptional?

Academia Elitelor ofera profesorilor programe personalizate de coaching si mentoring pentru a gasi raspunsuri inovatoare la provocarile umane si profesionale pe care le au pe parcursul carierei si pentru a-si asuma un rol activ in procesul de transformare a educatiei, proces care a inceput deja si care nu vine de sus in jos, vine, asa cum este firesc, de jos in sus.

 

Ce este coachingul si cum poate fi de folos unui profesor?

Abilităţile de coaching ca si abilitati de comunicare, de relationare si leadership sunt utile si necesare tuturor celor care lucreaza cu oamenii: parinti, profesori, manageri, lideri si antreprenori.

Formarea in coaching nu se adreseaza doar celor care vor sa devina coach si sa practice aceasta profesie. Principiile si tehnicile de coaching pot fi aplicate cu succes in orice activitate sau profesie, in relatiile cu ceilalti, cu colegii, cu angajatii, cu partenerul de viata, cu membrii familiei tale si efectele benefice vor putea fi observate imediat. 

Coachingul este o meta-profesie si, in acelasi timp, un set de competente transferabile in orice context de viata profesionala si personala conducand la maximizarea rezultatelor. Coachingul are un potential imens pentru ca revitalizeaza orice domeniu de activitate sau zona a vietii, facandu-le sa infloreasca.

Spre deosebire de mentor, un coach nu este nevoit sa aiba experienta si expertiza pe domeniul clientului. In acest sens, rolul unui coach este foarte diferit si de cel al unui mentor, care este un model/un expert in domeniul lui si impartaseste din experienta acumulata. In consecinta, spre deosebire de un expert, care poate oferi sfaturi si raspunsuri in situatii specifice, un coach este „un profesionist al acompanierii dialogului; el se straduieste sa creeze, in cadrul convorbirii cu clientul sau individual sau colectiv, un spatiu care va inlesni aparitia sau emergenta aproape spontana a solutiilor gasite de clientul insusi” (Alain Cardon).

 

Care este plus valoarea pe care o obtii prin coaching?

Gasesti solutii noi la provocarile pe care le ai in domeniile vietii personale si profesionale:

 • identifici obiectivele tale si cum sa le realizezi;
 • iei decizii si faci alegeri cu incredere;
 • antrenezi si rafinezi abilitatile de lider (pentru rolurile tale ca parinte, profesor, profesionist, manager, partener etc.);
 • parcurgi mai usor si mai eficient tranzitiile de viata si de cariera;
 • depasesti blocajele si mecanismele prin care te autosabotezi;
 • schimbi mindsetul, actiunea si rezultatele;
 • parcurgi propria calatorie de transformare personala, de aliniere cu valorile tale si cu ceea ce esti cu adevărat.

Coachingul nu este pentru oricine. Este pentru oameni care:

 • isi dau voie sa creasca pe toate planurile vietii, inclusiv spiritual;
 • isi doresc sa devina mai buni in tot ceea ce sunt si fac;
 • vor sa-si dezvolte un leadership autentic bazat pe valori.

Cum lucram?

 • In sesiuni de coaching/mentorat individuale, de grup si de echipa. Ca profesor, poti opta pentru una dintre aceste variante sau le poti combina. Sesiunile de coaching sunt facilitate de coach profesionisti;
 • Programele de mentorat pentru profesori sunt facilitate de mentori specilizati pe domeniul tau de interes (limba si literatura franceza; filosofie; limba si literatura romana);
 • In prima intalnire cu coachul sau cu mentorul, construiti impreuna programul de lucru personalizat, adaptat obiectivelor si provocarilor pe care le ai;
 • Programele de coaching de grup pentru profesori se desfasoara pe parcursul unui an, in intalniri bilunare de cate trei ore. Programul cuprinde doua module de cate 6 luni fiecare:
 • Modulul I (octombrie 2018 – martie 2019): Leadership Personal – in care parcurgi un proces de autocunoastere si constientizare a resurselor si posibilitatilor multiple pe care le ai;
 • Modulul II (aprilie – septembrie 2019): Leadership Coaching – in care antrenezi un set de competente de coaching pe care le poti aplica imediat in viata ta profesionala si personala: ascultarea activa; prezenta; formularea intrebarilor productive si puternice; facilitarea proceselor de invatare, schimbare si transformare umana.

Cand? Unde?

 • Pe parcursul anului, incepand din octombrie 2018 pana in septembrie 2019, o data pe luna, timp de 4 luni. Timpul alocat fiecarui atelier este de 4 ore.  In Iasi si in alte orase din regiune/din tara.

Accesul la aceste programe de coaching se face pe baza de inscrieri. Pretul este in functie de pachetele personalizate pe care le veti alege dupa o prima intalnire cu coachul/mentorul.

TOP